Aan elkaar schrijven

Aan elkaar schrijven

Ik weet zeker dat ik ze bewaard heb en waarschijnlijk ook waar ze liggen. Dus klim ik op een stoel en pak de doos waarop staat ‘herinneringen’ van de bovenste plank van de boekenkast van mijn werkkamer.

Inderdaad… daar zijn ze. Dat die ene de vorm van een kerstklok had, wist ik ook nog. Maar wat erin staat, ben ik vergeten. Mijn ogen schieten langs de letters.

De korte verhaaltjes die ik in het nette, verbonden schrift schrijf, gaan over Greet en Pim die naar de tantarts moeten. En over wijzen die een ster zachen. Waarschijnlijk was ik ongeveer zeven jaar dat ik ze schreef.

Op 25 juni a.s. is het 10 jaar geleden dat ik officieel mijn bedrijf ‘Letters op een Rij’ startte. Sinds die dag heb ik een logo, een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een btw-nummer. En bovenal: leuke cursisten, interessante opdrachten, prettige mensen om mee samen te werken en heel veel plannen voor de toekomst.

Ik schrijf al 10 jaar van alles aan elkaar. Meestal niet in verbonden schrift, maar op de computer. Voor het maken van taalfouten blijk ik veel talent te hebben. Dat is nog steeds niet over. Inmiddels weet wel ik dat dat talent ‘Dyslexie’ heet.

In zekere zin ben ik nog steeds dat meisje dat met de tong uit haar mond, haar kroontjespen zorgvuldig in de inktpot dopend, letters met elkaar verbindt. En ik ben er nog lang niet klaar mee!