(Korte) verhalen schrijven - start 14 september

Schrijf je verhalen, maar denk je dat het beter kan? Dan is deze cursus iets voor jou!

De ingrediënten voor een goed verhaal zijn:

Dat zijn dus ook de ingrediënten van deze cursus op de zaterdagochtend. Ze worden gedoseerd aangeboden, zodat je ermee kunt oefenen totdat je vindt dat op papier staat wat je in gedachte had.

Tijdens de cursusbijeenkomsten schrijven we. Dat schrijfsel vormt de basis voor de tekst waarmee je thuis een verhaal van maximaal 1000 woorden schrijft. Dit verhaal deel je met je medecursisten en met mij. Je krijgt er feedback op. Hierdoor merk je wat in je tekst ‘werkt’ en wat niet.

Cursusdata: 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november 2024, van 10:00 tot 12:30 uur.

Doelgroep: de cursus is geschikt voor mensen met schrijfervaring.

ALGEMEEN

Schrijven is 90% transpiratie en 10% inspiratie. Schrijven is dus werken. Je schrijft vanuit je eigen gevoel, in je eigen stijl. De cursus geeft inzicht in jouw stijl en je ontdekt wat voor soort schrijver je bent. Bovendien krijg je gereedschap in handen om schrijftechnieken in te zetten om je tekst nóg meer te laten spreken.

De cursus is een doe-cursus. De onderwerpen die aan de orde komen, worden uitgelegd aan de hand van (prenten)boeken, filmfragmenten en voorbeeldteksten. Elke les wordt er geschreven. Je krijgt huiswerk en achtergrondartikelen die je thuis kunt lezen.

Wat kost het je?

€ 225,00 voor een cursus voor zes bijeenkomsten. Daarvan betaal je de helft direct na aanmelding en de rest na de eerste cursusochtend. Voor beide bedragen krijg je een factuur.
Zes dagdelen om de cursus te volgen. Daarnaast maak je huiswerk en lees je achtergrondartikelen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je daarin wilt steken.

Groepsgrootte

De groep is tussen de drie en acht deelnemers. Er is voor iedereen veel individuele aandacht.

Locatie

De cursussen worden gehouden aan mijn keukentafel in Naarden.

Aanmelden of meer weten?

Vul het inschrijfformulier hiernaast in. Of neem contact op via de contact pagina.

Inschrijven
Portfolio

Over Letters op een Rij

Je hebt maar zesentwintig letters nodig om ontelbaar veel woorden te kunnen schrijven. De kunst is om ze op de juiste manier op een rij te zetten. Die kunst leer ik je graag.
In 2007 startte ik Letters op een Rij. Het is niet toevallig dat de bedrijfsnaam mijn initialen bevat. Het onderstreept mijn liefde voor taal en mijn gedrevenheid daar creatief mee om te gaan.